Rizotto édesköménnyel

45 dkg rizottórizs
4 db közepes méretű édeskömény
6 dkg reszelt parmezán sajt
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej hagyma
1 szál halványító zeller
5 dkg vaj
7 és fél dl marhahúsleves
só, bors

1. A megtisztított édesköménygumót hosszában felszeleteljük. A vaj felét vastag falú lábosban megforrósítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, az édesköménygumót és a felszeletelt szárzellert. Mintegy 5-7 perc alatt üvegesre pároljuk.

2. A hőmérsékletet közepesre emeljük, a lábosba szórjuk a rizst, és 1-2 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a borral, majd ha ez elpárolgott, állandó keverés mellett apránként felöntjük a levessel, egyszerre körülbelül fél pohárnyival. Minden egyes folyadék-hozzáadás után addig keverjük, amíg a levest a rizs magába nem szívja. A teljes puhulási idő 15-18 perc.

3. Reszelt parmezán sajttal ízesítjük. Sóval, fehér borssal ízesítjük, és további 1 percig főzzük. Tálalás előtt belekeverjük a maradék vajat.

Forrás: gasztroabc.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *