Ratatouille (francia cukkinis, padlizsános lecsó)

A klasszikus ratatouille egy nappal előbb készül el, hogy az ízei összeérjenek. Fő összetevője a padlizsán, a cukkini és a paradicsom, a paprika csak kiegészítőként szerepel.  Magában is finom, vagy lehet grillezett hús körete.

Hozzávalók:
2 közepes padlizsán 3X3 cm-es kockára vágva
2 cukkini 3X3 cm-es kockára vágva
1 nagy fej hagyma reszelve vagy apróra vágva
2 gerezd fokhagyma
1 kaliforniai paprika egészen apróra vágva
50 dkg paradicsom hámozva
2 babérlevél
szárzeller
újhagyma zöldje
kakukkfű
só, bors, olívaolaj

A cukkinit és a padlizsánt sózás nélkül, olajban megsütjük. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. A sütőben is használható edényben, de nem a sütőben megpirítjuk a hagymát kevés olajon, majd rátesszük az apróra vágott fokhagymát és a felkockázott paprikát, 2-3 percig kevergetjük.

Hozzátesszük a paradicsomot és a babérlevelet, hagymazöldjét, szárzellert és a kakukkfű ágakat. 20 percig alacsony hőfokon főzzük, ha kevés a leve, vízzel pótoljuk.

Beletesszük a cukkinit és padlizsánt, lefedjük és áttesszük a meleg sütőbe. 20 perc után kivesszük, hagyjuk kihülni és összeérni az ízeket legalább 12 órán át.

Részletes leírás a ratatouille történetéről és változatairól

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *