Rántott cukkini (tippekkel)

A cukkinikarikákat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük.

Néhány jó tanács, hogy igazán finom legyen:

Ha a cukkini héja még puha, ne pucold meg, csak akkor, ha már egy kicsit megkeményedett! Öreg cukkini (amelyiknek már teljesen kemény a héja) nem lesz olyan finom rántva, mint a friss, felesleges kísérletezni vele.

Ne szeleteld félcentisnél szélesebbre a cukkinit, mert az ennél nagyobb szelet nem sül át igazán jól!

Csak közvetlenül a panírozás előtt, egyenként sózd be a szeleteket, mert ha csak egyszerre sózol be mondjuk 10-12 szeletet, mire végzel, már túl sok levet ereszt, és túl vastag lesz rajta panír, ill. a cukkini összesik, mire megsül.

Ha kisült, mindenképpen le kell róla itatni az olajat, mert ha ezt nem teszed meg, nagyon hamar beszívja a zsiradékot.

Az ötletek Talita blogjáról vannak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *