Rakott krumpli

A rakott krumpli tradícionális magyar étel, mégis ahány hány, annyiféleképpen készül. Nálunk szaftosan, csak krumplival és tojással.

Kellett hozzá (3 főre):

7 szem közepes krumpli (csomagból)
6 tojás (bár jó egyet a kislányom elcsipegetett készítés közben)
1 pohár tejföl (330 gr)
~7-8 dkg sajt
kevés tej, só, bors, olívaolaj

A krumplit héjában megfőzöm. A tojást keményre főzöm.
Megpucolom és felkarikázom mindkettőt, és margarinnal kikent sütőtálba rétegzem: krumpli, tojás, krumpi, tojás, krumpli.
A tejfölt, kb egy evőkanál olívaolajat, kevés tejet, apróra reszelt sajtot a sóval, borssal jól összekeverem és ráöntöm a krumplira.
A tetejére is reszelek még kevés sajtot, majd ~190 fokos sütőben fél órát alufólia alatt, majd ~15 percet fólia nélkül sütöm. (lényegében pirulásig).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *