Rakott karalábé 1924-ből

„Néhány nagyobb karalábét hámozás után apró vékony szeletekre vágunk. Egy literes lábas alját zsírral megkenjük, erre egy sor karalábét rakunk, azután egy sor tölteléket, amely őrölt hús, rizskása, kevés zsír, só és bor keverékéből áll. Erre újból karalábét, majd újra tölteléket rakunk soronként, amíg a lábast  felénél magasabban megtöltjük. Ezután a lábast sós meleg vízzel egészen megtöltjük, és lefedve, vagy tűzhelyen, vagy a sütőben főzzük, s mikor a leve apad, utánaöntünk vizet, majd vékony rántással feleresztjük. Tálaláskor ügyeljünk, hogy egészben boruljon ki a karalábé, amelyre esetleg kevés cukrot és tejfelt
tehetünk.”
Biri néni szakácskönyve, 1924

Forrás: Régi receptek nyomában

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *