Rakott fodroskel zöldborsóval és sajttal

10 db fodroskel-levél
2 fej vöröshagyma
olaj
40 dkg darált hús
3 gerezd fokhagyma
3 db tojás
20 dkg zöldborsó
tej
4 db zsemle
só, bors, őrölt paprika
2 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt

A zsemléket tejbe vagy szódavízbe áztassuk be, közben a vöröshagymát vágjuk apró kockára és olajon pirítsuk meg.

A megpuhított zsemléket keverjük össze az igen apróra vágott fokhagymával (lehet fokhagymakrémet is használni helyette). Adjuk hozzá a darált húst, a pirított vöröshagymát, a tojásokai és a zöldborsót. Sóval, borssal és pirospaprikával ízesítsük. Egy tűzálló tál vagy teflon sütő alját fedjük le a megmosott fodroskel-levelekkel. Tegyük rá egyenletes eloszlásban a tölteléket és a tetejére ismét fodroskel-leveleket tegyünk, végül borítsuk be tejföllel. Meleg sütőben puhítsuk meg, és mielőtt kész lenne, szórjuk rá a reszelt sajtot, majd melegítsük, tovább. Amikor elkészült, kockára vágva adagoljuk.

Forrás: Terebess konyhakert

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *