Párolt teljes cékla

A cékla szára és levele is belekerül ebbe az ételbe.

2 főre:
2 kicsi cékla mindenestől
1 közepes sárgarépa (vagy több kisebb)
olaj, só, bors, citromlé

Megpucolom a répát és gyufaszál formára vágom. Megpucolom a cékla gumóját és azt is gyufaszálakra vágom. Felforrósított zsiradékon elkezdem sütni a cékla és a répa darabokat, kevergetem 1-2 percig. Sózom és lefedem. Közben megmosom a céklaleveleket, kivágom a levelek közepéből a szárakat és a szárakat kb 2 cm-es darabokra vágom, és ezt is ráteszem a sülésben lévőkre, összekeverem és lefedve kb 5 percig párolom. Összevágom a leveleket, és amikor a répa és a céklagumó már puha, akkor ráteszem a leveleket is, azzal is párolom 1-2 percig. Bátran borsozom, sózom és tálalom is.

Most saláta és néhány szem sültkrumpli volt mellé.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *