Párolt gomba, cukkini-répa lepénykékkel

Hozzávalók 4 személyre: 37 dkg cukkini, 37 dkg burgonya, 37 dkg sárgarépa, 20 dkg csiperkegomba, 20 dkg vöröshagyma, 1 tojás, 6 evőkanál olaj, 2 evőkanál vaj, 1.5 dl tejföl, só, durvára őrölt bors, a díszítéshez petrezselyemzöld

A meghámozott burgonyát, a lekapargatott sárgarépát, és a cukkinit megmossuk, majd durvára lereszeljük. Összekeverjük a tojással, és sóval, borssal fűszerezzük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony cikkekre vágjuk. A megtisztított, megmosott csiperkegombát nagyság szerint félbe-vagy negyedbe vágjuk. A megforrósított zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk. A zöldséges masszából kisebb lepényeket formázunk. A forró olajon megsütjük, majd itatósra szedjük. A hagymás gombával körítjük, és frissen durvára őrölt borssal ízesített tejföllel tálaljuk.

Ropogós lepényeket más reszelt zöldségből, például karfiolból, karalábéból is süthetünk. Az egyes zöldségeket elkészíthetjük önmagukban, vagy vegyesen, burgonyával keverve.

Forrás: Drótpostagalamb recepttár 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *