Parázskrumplis spenótsaláta

Olasz recept, ahol a spenót gyakran friss és zsenge állapotában kerül az asztalra. Most répával, retekkel és újhagymával.

Kellett hozzá:

1 adag friss, zsenge spenótlevél (nem tudom súlyra mennyi, csomagból)
1 nagyobb szál répa
10-12 szem apró parázskrumpli
2 szem közepes retek (csomagból)
1 nagyobb újhagyma (csomagból)
petrezselyem, snidling (csomagból)
só, bors, olívaolaj

A parázskrumplit megmostam, megdörzsölgettem, háromba vagy négybe vágtam (mérettől függően), és kevés olívaolajba, sóba, borsba, apróra vágott petrezselyembe és snidlingbe forgatva kb 200 fokon 35-40 perc alatt megsütöttem. Utána hagytam kihűlni.
A spenótleveleket megmostam, a nagyobbakat esetleg 2-3 darabra tépkedtem, de a legtöbb falatnyi volt. Jól lecsöpögtettem a víztől.
A retket, újhagymát apró kockákra vágtam. A répát megpucoltam és lereszeltem.
Végül ezt az egészet egy tálban összeforgattam. (a krumpli csak langyos legyen, vagy kihűlt, mert a meleg nem tesz jót a spenótleveleknek. A krumpli olajossága nekünk elég volt, de esetleg még lehet rá extrán akár olívaolajat, akár egyéb, illőnek gondolt olajat önteni rá. Érdemes kicsit hagyni a hűtőben összeállni.

Friss, könnyű saláta, akár önálló ebédnek, vagy valamilyen hússal laktatóbb vacsorának.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *