Paradicsomos, zöldséges kelbimbó

Alul szalonna, rajta mindenféle zöldségek leöntve paradicsomlével, megszórva sajttal és sütőben megsütve. Főtt krumplival tálalom, de lehet kenyeret is enni hozzá.

Hozzávalók 2-3 főre:
kb 10 dkg szalonna (lehet húsos, nekem most nem volt, csak a hústalan)
2 sárgarépa
1 fehérrépa
kb 30 dkg kelbimbó
fél liter paradicsomlé
bazsalikom, oregano, só, bors

A sütőtál alját kibélelem a vékony szeletekre vágott szalonnával, rászórom a megpucolt és kockáravágott zöldségeket, a tetejére a kelbimbókat. A nagyobb kelbimbókat kettőbe vágom. A paradicsomlét összekeverem bazsalikommal, oreganóval és sózom, borsozom, ráöntöm a zöldségekre. A tetejét megszórom reszelt sajttal.

Lefedem alufóliával és  30-40 percig sütöm kb 200 fokon, majd leveszem a fóliát és még addig sütöm, amíg a sajt megpriul, vagy amíg szimpatikus nem lesz a teteje. 🙂

Mi most főtt krumplival ettük, de illik hozzá a kenyér is és egy pohár száraz fehérbor.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *