Paradicsomos-tonhalas fusilli

Gyors és egyszerű ebéd vagy vacsora: amíg megfő a tészta, elkészül a szósz.

Kellett hozzá (2 főre):

fél vöröshagyma
kb 1 dl paradicsomlé (csomagból)
1 olajos tonhalkonzerv
friss oregano, kakukkfű
só, bors, bazsalikom (szárított)
2 adag fusilli tészta

A tésztát felteszem főni sós vízben, közben elkészítem a szószt:
Kevés olajon megfonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát, majd a lecsöpögtetett tonhalat rádobom. Sózom, borsozom (óvatosan, mert a tonhal alapban sós kicsit). Kicsit sütöm így, majd felöntöm a paradicsomlével. 2-3 perccel a tészta elkészülte előtt a zöldfűszereket (oregano, kaukkfű, bazsalikom) is beledobom, hagyom összerotyogni (ha sűrűbbre akarom, nagyon, ha jó a sűrűség, kicsit).
Sajtot szórok a tetejére (képen lemaradt).

One Response to Paradicsomos-tonhalas fusilli

  1. […] a téli változatát már megmutattam, amikor nincs friss paradicsom (pláne ha az koktél) akkor ugye […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *