Paradicsomos köles

Fejenként 5 dkg kölest (szárazon mérve) szűrőben megmosok, sózom, ráteszek egy kevés nagyon vékony karikára vágott újhagymát, elkeverem és elkezdem melegíteni.

Összekeverek fejenként fél dl paradicsomlét fél dl vízzel, ezzel felöntöm, gyorsan elkeverem és lefedem. Ha felforrt, akkor leveszem a meleget a legkisebbre és addig főzöm, amíg elfogy róla a lé. nem keverem meg. Akkor lezárom és 20 percig lefedve hagyom. Ha több mint 2-3 főre készítem, akkor be is lehet bugyolálni a lábost és betenni a sütőbe.

Ha eltelt a 20 perc, akkor kinyitom, olívaolajt öntök rá és összekeverem.

A képen borágóval és körömvirággal kevert salátával tálalva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *