Paradicsomos káposzta

1 kisebb fej fehér káposzta
6 db közepes paradicsom, vagy 2 kis doboz sűrített paradicsom vagy 1 liter paradicsomlé
2 gerezd fokhagyma
vaj vagy olaj

ízlés szerint ételízesítő, bors, petrezselyem, bazsalikom vagy más fűszer (elhagyható)

Vágjuk apróra a káposztát, pirítsuk meg kicsit a vajon vagy olajon, majd adjunk hozzá egy kevés forró vizet és pároljuk kb. 20 percig.
Vágjuk apró kockákra a paradicsomot, adjuk hozzá a káposztához. Tegyük bele a két fokhagymagerezdet, ha később szeretnénk egyben kivenni, akkor egyben, ha nem, akkor összevágva apróra. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.

Pároljuk még kb 20 percet, közben kevergessük.

Friss barnakenyérrel vagy sült oldalassal kínáljuk. A képen vöröslencsés kölesfasírt van hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *