Paradicsomos húsgombóc

Marhahúsból, kevés rizzsel készült húsgombócok paradicsomlében főzve. Titkos összetevővel!

Hozzávalók 3-4 főre:
40 dkg marhahús
8-10 dkg szalonna
1 közepes fej hagyma
só, bors
egy kevés mentalevél (lehet helyette petrezselyem, citromfű, csalán vagy más zöld fűszer)
3 ek gömbölyű rizs
fél liter paradicsomlé
cukor

A marhahúst a szalonnával és a hagymával együtt húsdarálón ledaráljuk. Sóval, borssal ízesítjük és beletesszük a titkos összetevőt. A menta jól illik bele de lehet másféle zöld is. Belekeverünk 3 evőkanál rizst (nem kell főzni). Az egészet jól összekeverjük-gyúrjuk és nem túl nagy gombócokat csinálunk belőle. Kb egy evőkanálnyi húsból lesz egy gombóc, ebből a mennyiségből 14-16 darab jön ki.

A gombócokat nagyobb lábosba rendezzük, nem baj, ha kerülnek egymás tetejére is. Ráöntünk fél liter paradicsomlét és fél liter vizet. Az összes gombócot lepje el a folyadék! Kis cukorral ízesítjük a levet, és lefedve megfőzzük.

Ha megfőttek a gombócok (kb fél óra) akkor egyet kivéve és félbevágva ellenőrizhetjük, hogy elkészültek. Ha nem szeretjük a levet hígan, akkor fedő nélkül addig főzzük néha megkeverve, amíg a tetszőlege sűrűséget eléri.

Mi szeretjük szinte leves szerűen, kenyeret eszünk hozzá. Illik hozzá a főtt krumpli is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *