Paradicsomos csirke egytál

Egyszerű és finom téli húsos egytál étel kumpliból, csicsókából és paradicsomléből, csirkével és szalonnával.

Kellett hozzá (kb 4 főre):

4-5 szem közepes krumpli (csomagból)
4-5 szem csicsóka (csomagból)
0,5 l paradicsomlé (csomagból)
1 csirkemell
néhány szelet füstölt-főtt házisonka
só, bors, olívaolaj

A krumplit és csicsókát megpucoltam, a kikent sütőtál aljába karikáztam, sót, borsot szórtam rá, a csirkemellszeletekkel beterítettem, amit lefedtem a sonkával. Mivel a sonka alapból sós, óvatosabban bántam a sóval.
Leöntöttem a kb fél liter paradicsomlével, alufóliával lefedtem, majd ~200 fokos sütőben kb 1 órát sült.
Egyszerű-nagyszerű, finom 🙂

Újabb csináljunk valamit a húsvéti sonkával projekt. Azt szépen elképzeltem, hogy egymásra rétegzem a krumplit, a húst, meg a sonkát, az jó is lesz, csak azon kínlódtam egy sort, hogy mivel öntsem le. Tejfölös-tejszínes dologgal most nem akartam, az allergiámnak ideje kicsit pihenni, a bor-víz kombóval “fittneszes” lesz… Végül megláttam a paradicsomlevet, és már tudtam is.
Így utólag azt mondom, fűszerezhettem volna gazdagabban, a paradicsom jól meglett volna oreganoval és bazsalikommal, és kicsit olaszosabb is lett volna a hangulata. De így is finom lett, fogjuk még ismételni szerintem, télire kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *