Paradicsommal párolt cukkini

Hozzávalók: 60 dkg zsenge cukkini, 30 dkg paradicsom, 6 evőkanál olaj, 2 dl húsleves, 2 evőkanál búzakeményítő, 2 evőkanál szójaszósz, 1 csokor friss koriander

A cukkinit megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A paradicsomokat egy pillanatra forró vízbe mártjuk, lehűtjük, a héját lehúzzuk és nyolcadokba szeljük. Az olaj felét fölforrósítjuk, beledobjuk a cukkinikockákat, és nagy lángon 3-4 percig sütjük, majd tálra borítjuk. A maradék olajat szintén fölforrósítjuk, és a paradicsomdarabokat 1-2 percig pirítjuk benne, azután a cukkínikockákra rakjuk.

A húslevest a búzakeményítővel és a szójaszósszal simára keverjük, fölforralva a paradicsomos cukkinire öntjük és a fölaprított korianderlevéllel megszórva, melegen kínáljuk.

Forrás: Drótpostagalamb recepttár

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *