Paprikás csirke

A paprikáscsirke egyszerű, hagyományos magyar étel, szinte elronthatatlan, és számomra tejfölös tésztával/galuskával az igazi. A legjobb hozzá kis uborkasaláta, esetleg koviubi.

Kellett hozzá (3-4 főre):

4 egész csirkecomb
1 fej vöröshagyma
2 szem paradicsom (mélyhűtött)
1 paprika
só, bors, pirospaprika, víz

A combokat szétválasztottam alsó- és felsőcombra.
A vöröshagymát megpucoltam, felkockáztam, kevés csirkezsíron (melle bőréből kisütve) megpirítottam. Sóztam, borsoztam, pirospaprikáztam. Hozzáadtam az apróra vágott paprikát (ez most olajosan eltettből volt, mert elfogyott a friss) és a paradicsomokat, és pici vizet adtam hozzá (a pirospaprikát nem szabad sokáig sütni, különben megkeseredik, emiatt kell kevés víz).
Ezt hagyom 6-7 percig alacsony hőfokon összerotyogni. Majd beleteszem a csikecombokat, hagyom, hogy fehéredésig süljön mind a két oldala ebben a masszában, és ekkor öntöm fel még vízzel. Ez elég ízlés szerinti, aki szaftosabbra szereti, többel, aki nem, kevesebbel.
Egy jó darabig fedő alatt főzöm közepes lángon, majd az utolsó negyed órában (amikor már jó a csirke, de még puhulhat) fedő nélkül, magasabb hőfokon (ez segít elrotyogtatni a felesleges vizet, meg a tapasztalatom szerint így ízesebbre fő össze).
Az alatt a negyed óra alatt, amíg fedő nélkül rotyog, ki tudjuk főzni a tésztát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *