Oreganós, kapros, paradicsomos lencse sárgarépával

Görög étel, ami ránézésre hasonlít a mi lencsefőzelékünkre, de ízben már kevésbé. A görögök egy-két szelet fetasajttal és kenyérrel eszik. A lencsét nem kell előre beáztatni!

Hozzávalók:
fél kg lencse
3 nagyobb sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél
1 teáskanál szárított kapor
1 teáskanál szárított oregano
1 dl paradicsomlé
1 dl olívaolaj
1-2 evőkanál ecet (biológiai erjesztésű 5-6%-os)

Elkészítés:
A lencsét áztatás nélkül bő vízben felteszem forrni, és 10 percig forralom. Leszűröm, a levet kiöntöm és újra felteszem főni annyi vízben, ami jól ellepi. Beleteszem a többi hozzávalót és lefedve addig főzöm, amíg a lencse megpuhul, ez kb 20-30 perc. Közben néha megkeverem, és ha kell utána sózom.

Tálalásnál lehet még önteni rá olívát.

Renáta receptje, köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *