Krumplival és paradicsommal rakott cukkini (Nizzai cukkini)

Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 4 vöröshagyma, 1 közepes cukkini, 50 dkg paradicsom, 2 evőkanál olaj, 4 dkg vaj, 10 dkg sajt, só, őrölt bors.

Az olajat egy mély tűzálló tálba öntjük, és beleterítjük a hagymakarikákat, majd sütőben megfonnyasztjuk, de nem pirítjuk meg. Ezután kerül a tálba egy sor karikára vágott burgonya (előtte jobb, ha megfőzzük), erre a kisujjnyi vastag szeletekre vágott cukkini (ha zsenge, még meghámozni sem kell, ha öregebb jó ha előtte egy picit megfőzzük), rá a felszeletelt paradicsom. A rétegeket kissé megsózzuk, borsozzuk, és a paradicsom tetejére morzsoljuk a vajat. A tálat alufóliával vagy tetővel letakarva a forró sütőbe tesszük, és erős lángon fél óráig sütjük. Ezután a tetejére csipetnyi reszelt szerecsendióval összekevert reszelt sajtot szórunk, és már fedő nélkül addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lett.

Forrás: drótpostagalamb recepttár

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *