Mogyorós csirkecsíkok sült cukkinivel

Hozzávalók: 4 kicsi csirkemell, 10 dkg mogyoró, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, 3 evőkanál olaj, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors.
2 közepes cukkini, liszt, olaj.

A csirkemelleket kicsontozom és vékony, hosszú csíkokra vágom. Jól megsózom, majd a felforrósított olajon, erős lángon hirtelen lepirítom. Ha a hús már teljesen megfehéredett, belekeverem a megtisztított, szétzúzott fokhagymát és a darált mogyorót. Néhány percig együtt pirítom, majd ráöntöm a tejszínt, és a borssal fűszerezem, végül fedő alatt puhára párolom.

A cukkinit héjastól szeletekre vágom, lisztbe forgatom és olajban kisütöm.

A húst a sült cukkinivel és salátával tálalom.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *