Meleg fokhagymás cékla-sárgarépa saláta

Reszelt cékla és sárgarépa fokhagymás olajon átmelegítve szezámmaggal. Snidlinges kacsazsíros kiflivel tálalva.

Hozzávalók 2 főre:
15 dkg reszelt nyers cékla
1 közepes durvára reszelt sárgarépa
3-4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál szezámmag
fél dl olívaolaj

Megpucolom és apróra vágom a fokhagymát és hideg bő olívaolajban feteszem melegedni. Akkor jó, ha már mindenhol pezseg az olaj a hagymadarabkák körül. Nem szabad megbarnulnia.

Ha már jó az olaj, akkor beleteszem a céklát és a sárgarépát, addig kevergetem, amíg mindenhol jól átmelegszik. Én egy kicsit tovább is szoktam, de nem szabad elfelejteni, hogy a meleg saláta az nem párolt zöldség. Akkor az igazi, ha még ropogós, de már van benne egy-két sült szál. Ekkor belekeverem a szezámmagot, átforgatom és azonnal tálalom.

Snidlinges-kacsazsíros kifli volt hozzá, nagyon jól passzolt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *