Mazsolás kelkáposzta csirkemellcsíkokkal

Hozzávalók: 
1 kg csirkemell
1 kis fej kelkáposzta
1 nagy fej vöröshagyma
2 marék mazsola
1 marék fenyőmag vagy néhány szem dió

bors
olívaolaj

A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon elkezdjük dinsztelni egy nagy teflon serpenyőben. A kelkáposztát darabokra tépkedjük, majd megmossuk, és a hagymára tesszük. Néhány percet pirítjuk a hagymán, majd nagyon kevés vizet öntünk alá. Fedő alatt hagyjuk, hogy összeessen, megpuhuljon. Sózzuk, borsozzuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a mazsolát, összeforgatjuk, és néhány percig tovább pároljuk.

Közben zsiradék nélkül teflon serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot (vagy a durvára vágott diót).

A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajon hirtelen pirosra sütjük, összeforgatjuk az időközben elkészült kelkáposztával, majd a pirított fenyőmaggal (dióval) meghintve tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *