Lencsepörkölt

Csípős pörköltalap (darabolt paradicsom és paprika) a mélyhűtőből és beáztatott lencse felhasználásával.

Kellett hozzá (2-3 főre):

kb 25 dkg lencse
1 vöröshagyma
1 csomag csípős pörköltalap (saját termés, paradicsom, paprika darabolva mélyhűtőben)
3 közepes szem krumpli
1 kk csilikrém
só, bors, pirospaprika, olaj

A lencsét reggel beáztattam (kb 9 órát ázott). a vöröshagymát felkockáztam, olajon megfonnyasztottam, sót, borsot, pirospaprikát szórtam rá, átkevertem, majd hozzáadtam a pörköltalapnak eltett paradicsomot és paprikát, a csiliszószt, illetve kevés vizet. Fedő alatt 6-7 percet hagytam alacsony-közepes hőfokon rotyogni.
Ekkor beleborítottam a lecsöpögtetett lencsét, és a megpucolt, felkockázott krumplit. 1-2 percet átkevertem így, tettem még rá sót és borsot, majd felöntöttem annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Ezután nagyjából fél órát főztem, amíg meg nem puhult. Közben még érdemes kóstolni, hogy elég-e bele a só-bors-csípős.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *