Keménytojásos, húsos rakott cukkini

Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg cukkini, 50 dkg sertéshús, 4 tojás, 1 dl olaj, 3 dl tejföl, só, ecet.

A húst felszeleteljük, a szeleteket a fele olajban mindkét oldalon kisütjük, majd ledaráljuk. A tojásokat keményre főzzük. A cukkinit megtisztítjuk – a zsenge cukkini héja és a belseje is fogyasztható -, ujjnyi vastag karikákra vagy szeletekre vágjuk és enyhén ecetes, sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A kiolajozott tűzálló tálban alulra egy sor cukkinit rakunk, rá darált húst, tejföllel meglocsoljuk, majd így folytatjuk a rétegezést, míg az alapanyagok el nem fogynak. A sort cukkinivel fejezzük be, a tetején tejföllel.

Forró sütőben 15-20 perc alatt átsütjük.

Forrás: drótpostagalamb recepttár

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *