Kelkáposztás rizottó

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 25 perc
Alapanyagok:

  • 7 dl alaplé
  • 7 dl víz
  • 1 tk só
  • 25 dkg kelkáposzta
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 280 g rizottórizs
  • 50 ml fehérbor
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 5 dkg pirított tökmag

Az alaplevet és a vizet kevés sóval felforralom, közben a kelkáposztát leveleire bontom, kivágom a torzsáját, és nagyobb darabokra vágom.

Az olajat és egy evőkanál vajat alacsony lángon felmelegítem, hozzáadom a hagymát, utána a fokhagymát, végül a rizst, pár percig pirítom az egészet. Felöntöm a borral, hagyom sisteregni, hogy elpárologjon, de közben folyamatosan keverem. Az alaplevet fokozatosan hozzáadagolva, folyamatos kevergetés mellett főzöm krémesre, de nem pépesre a rizottót.

Hozzáadom a maradék vajat és a káposztát, összeforgatom, a legvégén pedig parmezánnal és ha szükséges, sóval ízesítem. Tálalásnál megszórom tökmaggal.

Forrás: Táfelspicc

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *