Kelkáposztás tészta, ahogy Jamie Oliver készíti

20 dkg bacon
10 dkg sonka
2 gerezd fokhagyma
fél fej kelkáposzta
fél marék fenyőmag vagy dió
2-3 evőkanál parmezán
10-15 dkg füstölt pizza-mozzarella, vagy más füstölt sajt

bors
olasz fűszerkeverék vagy bazsalikom, oregano, kakukkfű
fodros nagykocka tészta

A bacont felaprítom, és a fenyőmaggal együtt kevés vajon megpirítom. Amikor majdnem kész, hozzádobom a fokhagymát és a sonkát, és együtt sütögetem. A káposztát feldarabolom, a keményebb ereket kivágom belőle, és ezt is a sonkás baconhöz öntöm. Hirtelen kicsit megkapatom, majd takarékra téve párolom. Ízlés szerint fűszerezem.

A tésztát megfőzöm, és amikor leszűröm, a levéből egy decit felfogok. A tésztát belekeverem a káposztába, és kis kockákra vagdosva hozzáadom a mozzarella sajtot is, rászórom a reszelt parmezánt, jól összekeverem, majd a végén a tészta levét ráöntöm, ettől lesz kicsit szószosabb, és szép, selymes fényű.

Forás: mindmegette.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *