Kelkáposztafőzelék rántás nélkül

Talán inkább sűrű levesnek kellene nevezni. A kelkáposzta jó kálciumforrás, így készítve szerintem finom is.

Hozzávalók 2 főre:
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg kelkáposzta
2 nagyobb krumpli
só, bors, kömény, majoranna, olaj

Olajban megpirítom az apróra vágott hagymát. Amíg elkészül, addig apróra vágom a fogkahgymát, megmosom és feldarabolom a káposztát. Ha már jó a hagyma, akkor ráteszem a fokhagymát, egy percig kevergetem, rögtön utána ráteszem a kelkáposztát, felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje. Sózom, egész köményt teszek bele és majorannát szórok rá. Lefedve kb 15 percig főzöm. Közben megpucolom a krumplit, és úgy vágom kockákra, hogy legyen közte nagyon kicsi is. 15 perc után eleteszem a krumplit és addig főzöm, amíg a kicsi krumplik szétfőnek. Néha lendületesen megkeverem, hogy a krumplik szétmenjenek, ez adja a sűrítést.

Kicsit hígabb, mint a szokásos főzelék, az íze is kicsit más, szerintem jobban érvényesül a zöldség íze. Néha szoktam 2-3 evőkanál rizslisztet tenni bele a végén és azzal is forralom 2-3 percig, akkor sűrűbb lesz, de mégsem annyira, mint a lisztes rántással.

Kenyérrel vagy fasírttal tálalom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *