Karalábé főzelék

3 fej karalábé (kb 70 dkg)
1 kis fej vöröshagyma – finomra aprítva
kb. 2,5-3 dl tej
5-6 dkg liszt
1/2 dl olaj
1 csokor petrezselyem zöldje
kevés őrölt fehérbors
cukor – ízlés szerint

A karalábékat megtisztítom, ügyelve, hogy fás rész ne maradjon rajta, és kb. egyforma kis kockákra aprítom. Annyi vizet engedek rá, hogy kb még egy ujjnyira ellepje, sózom, kicsit roppanósra vagy puhára főzzük ízlés szerint.

Közben igen gyorsan, mert a zsenge karalábé hamar megpuhul, az olajból és lisztből világos rántást készítek, belefonnyasztom a vöröshagymát, felengedem hideg tejjel, elkeverem, és a főzelékhez adom. Kevergetem az újraforrásig, majd takarékon rövid ideig még főzöm, közben cukorral, további sóval, borssal, aprított petrezselyem zöldjével ízesítem.

A tálaláshoz tükörtojásokat sütök feltétnek.

Forrás: mindmegette.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *