Juhtúrós töltött karalábé

4 db zsenge karalábé
10 dkg juhtúró
1 csapott evőkanál liszt
1 dl tej
2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
kapor
petrezselyem
kakukkfű

csipet fehérbors
5 dkg kemény sajt

A karalábékat megpucoljuk, megsózzuk. Mikróban vagy tűzhelyen fedő alatt félpuhára pároljuk. Belsejüket kiszedjük. Az olajból, lisztből és a tejből sűrű besamel mártást készítünk. (Az olajban megpirítjuk a lisztet, és kevergetés mellett fokozatosan hozzáadjuk a tejet, amíg vajkrém sűrűségű nem lesz.) A juhtúrót összekeverjük a mártással és a fűszerekkel, beletöltjük a karalábékba. Tetejére sajtdarabkát helyezünk, és közepes sütőben 20 percig sütjük. Nem vegetáriánusok sonkával vagy baconnel béleljék ki a karalábékat és ezután tegyék bele a túrós tölteléket.

Forrás: mindmegette.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *