Iráni zöldfűszeres omlett – Kukuszebzi

Hozzávalók:
3 csomó hagyma zöldje vagy metélőhagyma
4 csomó petrezselyemzöldje
4 csomó kapor
1 csomó zellerzöldje
4 tojás
1 púpos evőkanál liszt
1/2 kávéskanál só ugyanennyi őrölt bors, curry, mentafű és pirospaprika
csipetnyi szódabikarbóna
3 evőkanál olaj
5 dkg tört dió
4-5 salátalevél a tálaláshoz

A zöld fűszernövényeket apróra vágjuk. Hozzáadjuk a lisztet. A tojásokat jól felverjük, s a zöldségekkel együtt összekeverjük. Sóval, borssal, curryvel, pirospaprikával megfűszerezzük, és csipetnyi szódabikarbónát adunk hozzá. (Diót is tehetünk bele.) Teflonos serpenyőbe olajat öntünk, s az elkészített masszát beletesszük. Kanállal kisimítjuk. Lassú lángon sütjük. Miután az alja megsült, tortához hasonlóan hat-nyolc szeletre vágjuk, a szeleteket egyenként megfordítjuk, hogy a másik oldaluk is átsüljön. Egy tálra salátaleveleket rakunk, s ráhelyezzük a szeleteket.

Forrás: Aladdin konyhája, Minerva, 1986, 77-102. oldal Elektronikus kiadás: Terebess Ázsia E-Tár

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *