Horvát mángoldos krumpli

A horvátok étele (blitva s krumpírom), de eszik a szlovének, a szerbek, a montenegróiak, sőt, az albánok is vagyis tipikus balkáni köret, általában sült halhoz vagy csevaphoz.

A krumplit héjában kell megfőzni. Közben egy kis olivaolajon az apró kockára vágott hagymát lepirítani, majd rádobni a szárától megfosztott mángoldot. A főtt krumplit kockákra kell vágni, és összeforgatni a mángolddal, valamint kicsit sózni, borsozni. Ha száraz, akkor meglocsolják még egy kis olivaolajjal.

Hagyma mellé és akár helyett is, lehet fokhagymát is tenni, a emlékeztett a spenótra, és jól harmonizál a fokhagymával.

Ha a mángold nagy, vagy öregebb, akkor érdemes a leveleket előfőzni, vagyis pár percre lobogó forró vízbe tenni. A zöld a pár perc forralástól könnyebben összeesik, a visszamaradó leve meg jó lesz köménymagleveshez, főzelékhez, stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *