Hagymán párolt hal

Sok hagyma kell hozzá, és azt nem kell mindet megenni.

A tepsit kikenem vajjal. A hagymákat megpucolom, vastagabb karikákra vágom és a karikákat szétszedem. Beleszórom a hagymakarikákat a tepsibe, minél jobban egymásra halmozva. A hagymakarikák fogják “elemelni” a halat az alatta lévő létől, így a halszeletek nem főnek, hanem párolódnak és nagyon finomak lesznek.

A hagymára jönnek a vastag karikára vágott paradicsomszeletek. A halszeleteket sózom, borsozom, ráfektetem a paradicsomra és megszórom petrezselyemmel.

Alufóliával lefedve közepes hőfokon kb egy órát sütöm. Haltól függ, hogy mennyit, filénél kevesebb is elég, pontypatkónál kell az egy óra.

Rizzsel tálalom, a halat meg lehet locsolni citromlével és rátenni az alatta megfőtt paradicsomból és hagymából. A paradicsomot én szeretem megenni, a hagymából csak keveset.

hagymanparolthalkesz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *