Hagymakalács

Ez a túróval gyúrt tészta vajban párolt hagymával fedve készül. Teával ízletes vacsora, salátával vagy főzelékkel húspótló étel.

Hozzávalók:
• 30 dkg liszt
• 1 csomag sütőpor
• 12,5 dkg túró
• 6 evőkanál olaj
• 6 evőkanál tej
• csipet só
• 6-8 nagy fej vöröshagyma
• 4 dkg vaj
• só
• törött bors
• pirospaprika

Keverjük el a túrót az olajjal, a tejjel és a sóval, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Fél óra pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát, béleljünk ki vele egy tepsit úgy, hogy a szélét is fedje.

A tisztított vöröshagymát vastagabb karikákra vágjuk, vajon nem túl puhára pároljuk, sóval, borssal ízesítjük, meghintjük pirospaprikával.

A kicsit kihűtött hagymát osszuk el a tésztán egyenletesen, előmelegített sütőben közepes hőnél süssük, míg a hagyma aranybarna nem lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *