Fokhagymás rántott cukkini

Hozzávalók:
50-60 dkg karcsú cukkini vagy spárgatök
1 tojás
1 evőkanál tej
2 gerezd fokhagyma
kevés liszt
1 mokkáskanál törött fehér bors
1 csapott teáskanál só

A megmosott, héjas cukkinit megtörölgetjük, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A tojást a tejjel és a fűszerekkel habosra verjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A cukkini-karikákat először a lisztbe, ezután a fűszeres tojásba, majd ismét a lisztbe mártjuk, és azonnal beletesszük a 170 fokra felhevített olajjal töltött olajsütőbe. 7-8 perc alatt pirosra megsül, majd jól lecsöpögtetve, papírtörülközővel bélelt tálra rakjuk.

Ha melegen tálaljuk, paradicsommártás illik hozzá. Hidegen majonézes salátát és pirított kenyér-szeletkéket kínálhatunk hozzá.

A cukkini helyett zsenge spárgatökkel is ugyanígy készíthetjük; a tököt kimagozzuk, hosszában félbevágjuk, majd fél-karikákra aprítva mártogatjuk lisztbe és a tojásba.

Forrás: Drótpostagalamb recepttár

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *