Feketegyökeres csirke

50 dkg feketegyökér
egy nagy csirke
10 dkg vaj
4 dkg liszt
2 dl tejföl

A megtisztított feketegyökeret sós, enyhén cukros vízben puhára főzzük. Feldaraboljuk a csirkét és 5 dkg vajon átsütjük. Felengedjük kevés feketegyökér főzővízzel és puhára pároljuk, majd sütőben szép pirosra sütjük. Közben a vajjal, a liszttel és 4 dl feketegyökér főzővízzel besamelt főzünk. Ezt a tejföllel gazdagítjuk és melegen tartjuk. A szép pirosra sült csirkedarabokat tálra tesszük, közé fektetjük a megfőtt feketegyökeret, majd megöntözzük a mártással.

Forrás: terebess.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *