Diós kelbatyuk

Hozzávalók:
1,5 kg kelkáposzta
6 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 szál tárkony (vagy 1 mokkáskanál szárított)
fél citrom
40 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
15 dkg reszelt parmezán sajt
5 dkg darált dió
1 evőkanál olaj
1 evőkanál vaj

Elkészítés: A kelkáposztát megtisztítjuk, leszedjük a leveleit, kivágjuk a vastag ereket a levelekről. Nagy lábasban bő sós vizet forralunk. A fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A petrezselymet, a tárkonyt leöblítjük, és apróra vágjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk.

A vízbe tesszük a káposztaleveleket, két percig forraljuk, kiszedjük, lecsepegtetjük, és kihűtjük. Kiválasztunk 18 db szép kelkáposztalevelet, és félretesszük, ezeket fogjuk megtölteni. A többi kelkáposztát vékony metéltre vágjuk, és tálba tesszük. A metélt káposztához hozzáadjuk a paradicsomot, a zöldfűszereket, a citrom héját és levét, a parmezán sajtot és a darált diót. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olajat, és a tölteléket összedolgozzuk.

A félretett káposztalevelekre a töltelékből evőkanálnyit ráteszünk, és kis csomagocskákat készítünk. Serpenyőben felforrósítjuk a margarint, beletesszük a batyukat. Megszórjuk sóval, kevés vizet öntünk alá, és lefedve lassú tűzön kb. 20 percig pároljuk. Főtt burgonyával, hollandi mártással vagy paradicsommártással tálaljuk.

Forrás: mindmegette.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *