Currys, tejszínes brokkolifőzelék

Kiváló köret roston sült halhoz, csirkéhez és önmagában is finom.

Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
1 csokor petrezselyem
6 dkg vaj
1 ek liszt
1 ek zabliszt
1-2 dl tejszín
só, bors
1 kk citromlé
fél kk currypor

A brokkoli rószáit darabokra szedjük, szárát kisebb darabokra vágjuk, leveleit vékony csíkokra szeleteljük. A petrezselymet felaprítjuk és a brokkolilevelekkel együtt a vajon megfuttatjuk. A kétféle lisztet rászórjuk, kissé megpirítjuk (világos rántást készítünk), majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

A brokkoliszárat annyi sós vízben (ha van, akkor húslevesben) amennyi ellepi megfőzzük. Hozzáadjuk a brokkolirózsákat is és azokat is puhára főzzük.

A rántásba simára keverjük a tejszínt, és besűrítjük vele a főzeléket. Borsozzuk, ha kell sózzuk is és a curryporral és a citromlével fűszerezzük.

 

Forrás: Hargitai György – Az étel a legjobb orvosság

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *