Cukorborsó szezámos-csípős rákkal

Előételnek, vagy rizsre, krumplipürére feltétként ajánlom.

Hozzávalók:
1 cs fagyasztott rák (~250 gr)
~1,5 dl csirke alaplé
1 tk csípős paprikakrém (“erős pista”)
1 tk szójaszósz
2 tk szezámolaj (vagy akár szezámmag)
1 szem paradicsom
egy marék apróra vágott snidling
3 gerezd fokhagyma
kevés olívaolaj a sütéshez
cukorborsó

A rákot kiengedtem, lecsöpögtettem, leszárítottam.

Az alaplébe beletettem a paprikakrémet, a szezámolajat, szójaszószt, snidlinget, az apróra vágott paradicsomot, és beforraltam (lehetett volna sűrűbb, talán kevesebb lé kell, illetve lehet valamivel sűríteni, de nálam a kukoricakeményítő nem játszik, ami az eredeti receptben van).

Az olajra rádobtam a fokhagymákat egészben, amikor kicsit megpirultak, rátettem a megmosott és feldarabolt cukorborsót, ment mellé a rák, és nagyjából 3-4 perc alatt szépen átsütöttem. Lecsöpögtetem, ha levet ereszt, és aztán összekevertem a szósszal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *