Cukkinis-paradicsomos pite

Igazi könnyű nyári előétel, egy-egy maréknyi ropogós és friss salátával. Akár vacsorára is húsmentes napokra.

Hozzávalók:
2 db közepes méretű cukkini
5-6 szem közepes nagyságú paradicsom
4 dl tejszín
3 tojássárgája
15 dkg trappista sajt
őrölt szerecsendió
őrölt fehérbors

Tésztához:
1 pohár liszt
30 gramm vaj
60 gramm krémsajt
1 db tojássárgája
1 evőkanál víz

Egy keverőtálba tegyük a lisztet, sózzuk, majd daraboljuk bele a vajat és a krémsajtot. Kezünkkel morzsoljuk össze alaposan, majd adjuk hozzá a tojás sárgát és a vizet. Gyúrjuk össze, pihentessük egy órát hűtőben.

Lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd béleljünk ki vele egy kivajazott és liszttel megszórt piteformát.

A cukkiniket és a paradicsomokat vágjuk fél centis szeletekre, váltakozva kissé eldöntve, hogy egymást fedjék, töltsük meg vele a formát. Egy kis tálkába öntsük a tejszínt, adjuk hozzá a tojások sárgáját, fűszerezzük szerecsendióval, fehérborssal és sóval. Keverjük jól össze, majd töltsük fel vele a piteformát. Szórjunk rá kis kockákra összevágott trappista sajtot. Előmelegített sütőben 150 fokon süssük 35-40 percig, míg a tejszínes tojás meg nem szilárdul és szép pirosra nem sül.

Ha elkészült, szeleteljük fel, friss, ropogós salátalevelekkel tálaljuk.

A recept forrása: Kaldeneker.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *