Cukkinis muszaka

Hozzávalók 6 személyre: 40 dkg darált hús, 40 dkg padlizsán, 40 dkg cukkini, 3/8 liter tej, 2 gerezd fokhagyma, 30 dkg burgonya, 1/4 kg paradicsom, 1 ek. vaj, 1 ek. finomliszt, 1 ek. reszelt parmezán, só, bors, szerecsendió, olaj.

A darált húst sóval, borssal és szétnyomott fokhagymával ízesítjük. 2 ek. olajat forrósítunk, és a húst ebben megpároljuk. A cukkini és a padlizsán végeit eltávolítjuk, a zöldségeket megmossuk, majd kb. 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk. A paradicsom szárát eltávolítjuk, a paradicsomokat pár másodpercre forró vízbe merítjük, majd hideg vízbe tesszük, és a héját lehúzzuk, a paradicsomokat felszeleteljük. A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk. 2 ek. olajat forrósítunk, majd a padlizsán- és cukkini szeleteket megpároljuk. A zöldséget lecsepegtetjük. Egy tálat rétegezve megtöltünk a zöldséggel, darált hússal és a burgonyakarikákkal.

Egy kevés vajat habzásig hevítünk, lisztet szitálunk rá, és kevergetés mellett röviden pirítjuk. Tejjel felöntjük, majd sűrű krémmé főzzük, sóval, borssal, őrölt szerecsendióval ízesítjük.

A zöldséges tálat meglocsoljuk a szósszal, majd megszórjuk parmezánnal. A zöldségtálat előmelegített sütőbe helyezzük és 180 Celsius-fokon kb. 40 percen keresztül sütjük.

Salátával kínáljuk.

Forrás: drótpostagalamb recepttár 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *