Cukkini-mozzarella felfújt

Hozzávalók:  4 kisebb cukkini, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olívaolaj, 4 tojás, 100 g mozzarella sajt, 35 g zsemlemorzsa, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, só, 1 késhegynyi durvára őrölt cseresznyepaprika, vaj a sütőforma kivajazásához.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk 4 db 10 cm átmérőjű szufléformát. A cukkinit megmossuk, megtisztítjuk szeleteljük. A fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Közepes nagyságú serpenyőben az olajat mérsékelt lángon felforrósítjuk, ebben a cukkinit és a fokhagymát kb. 5 percig pároljuk, amíg a cukkini megpuhul. Ekkor levesszük a tűzhelyről.

A tojásokat nagy tálban jól összekeverjük. A mozzarella sajtot nagyobb darabokra vágjuk, a zsemlemorzsával, petrezselyemmel, sóval és paprikával együtt a tojásokhoz keverjük. Végül a fokhagymás cukkinit is beletesszük.

A masszát az előkészített formácskákban elosztjuk, 10-15 percre a sütőbe toljuk, és forrón tálaljuk.

Ehhez a könnyű ételhez fokhagymás kenyeret és bazsalikomos paradicsomsalátát kínáljunk.

Forrás: drótpostagalamb recepttár 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *