Cukkini gombás-májas hajdinakásával töltve

40 dkg zsenge cukkini, 10 dkg gomba, 5 dkg csirkemáj (elhagyható), 12 dkg hajdina, 2 evőkanál olaj, 5 dkg hagyma, só, petrezselyemzöld, pirospaprika, borsikafű.

Először elkészítjük a kását. A hajdinát folyóvízben először lemossuk, lecsepegtetjük, és egy serpenyőben enyhén megpirítjuk. Ezután hideg vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Ha felforrt leszűrjük, és új vízben, ami a mag bő másfélszerese újra főzzük. Ízesítjük sóval, ételízesítővel és 10 percig pároljuk, majd lehúzva a tűzről hagyjuk. A cukkinit kettévágjuk, a belét kiszedjük hogy 1-1.5 cm vastag fala maradjon (a héja rajta marad). A hagymát megdinszteljük, beletesszük a paprikát pici vízzel felengedjük, beletesszük a felkockázott gombát, és félpuhára pároljuk. Mellétesszük az elkapart csirkemájat, a cukkini belsejét, és az egészet átpirítjuk. Melegen hozzátesszük a petrezselymet, borsikát és összekeverjük a kásával. Az egészet jól összedolgozzuk, és ezzel a töltelékkel megtöltjük a cukkinit. Tűzálló tálba rakjuk töltelékkel lefele, és annyi húslevet öntünk rá hogy ellepje. Sütőbe téve 30-35 percig készre sütjük.

Paradicsomsalátával tálaljuk.

Forrás: Drótpostagalamb recepttár 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *