Csőben sült édeskömény kecskesajttal

Hozzávalók:
4 db édeskömény
1 evőkanál só
1,5 dl tejszín
25 dkg lágy kecskesajt
0,5 dl olívaolaj
2 evőkanál fehérborecet

1. Az édesköményt félbevágjuk, a gyökér részét késsel kivágjuk, majd leveleire szedjük.

2. Sós vízben 10-15 percig főzzük, szűrőkanállal kiszedjük, olívaolajjal kiolajozott tűzálló tálba egymás mellé helyezzük, a maradék olajjal meglocsoljuk.

3. Ráöntjük a tejszínt, rászórjuk a kecskesajt darabokat, és előmelegített sütőben 180 fokon 10-35 percig sütjük, az édeskömény korától függően.

4. A sütőből kivéve 2 evőkanál borecettel meglocsoljuk. Friss bagettel vagy zöldsalátával tálaljuk.

Forrás: mindmegette.hu

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *