Csípős pasztinák tortilla csipsszel

Gyömbéres, chilis párolt pasztinák kockák, tortilla csipsszel tálalva. Készülhet petrezselyemgyökérből is, akkor kicsit karakteresebb az íze.

Hozzávalók 1 főre főételként vagy 2-3 főre köretként:
egy nagyobb pasztinák vagy petrezselyemgyökér
kis darab gyömbér
chili paprika vagy más csípős paprika ízlés szerint (nálam szárított, darabolt, de nem őrölt volt)
egy kicsi hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
olaj

Kevés olajon felteszem pirulni az egészen apróra vágott hagymát, megsózom és rögtön befedem. Néha megkeverem, amikor már üveges, de akár picit le is kaphat, akkor ráteszem az egészen apróra vágott gyömbért, átkeverem és ismét pirítom 1-2 percig, majd megy rá a szintén nagyon apróra vágott fokhagyma és a chili. Utána ráteszem a megpucolt és kockára vágott pasztinákot és kevés vizet öntök rá. Összekeverem, befedem és legalább 15 percig hagyom párolódni. Ha már puha, ráteszem a petrezselymet, összekeverem, még 1-2 percig kevergetem és kész is.

Tortilla csipsszel ettem, de lehet köret is. Készítettem már ilyet petrezselyemgyökérből is, akkor jellegzetesebb az íze.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *