Citromos, vajas ceruzabab

Hozzávalók 2 főre:
50 dkg ceruzabab
4 dkg vaj
2-3 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
szezámmag
só, bors

A babot megmosom, végüket levágom és kb 5-7 cm-es darabokra vágom, de nem baj, ha hosszabb.

A fokhagymagerezdeket 2 darabba vágom, a vajban megsütöm, majd kidobom. A fokhagymás vajra ráteszem a babot, jól elkeverem, átsütöm, majd kicsi vizet öntök alá és lefedve párolom kb 5-10 percig.

Sózom, borsozom és addig kevergetem, amíg majdnem elég puha lesz. Ízlés kérdése, ki mennyire puhán szereti. Amikor a fakanállal könnyen el lehet vágni, onnantól már jó. Talán nem annyira látványos, de úgy is finom, amikor már a babok annyira puhák, hogy elvesztik a tartásukat és a színük is fakul.

Ráöntöm a citromlevet és még 2-3 percig sütöm kevergetve. Végül rászorom a szezámmagot és még egy percig hagyom. Pirított fenyőmaggal is nagyon finom.

Grissinivel vagy friss kenyérrel tálalom, vagy lehet köret is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *