Céklás-almás rakott csirke

30 dkg főtt cékla
60 dkg csirkemellfilé
40 dkg krumpli
2 alma
2 evőkanál vaj
1/2 dl tej
6 szelet bacon
kakukkfű

bors

A besamelhez:
2,5 dl tej
5 dkg vaj
3 evőkanál liszt
3 evőkanál reszelt torma

A krumplit megtisztítjuk, feldaraboljuk, sós vízben puhára főzzük. Az almát meghámozzuk, kockákra vágjuk, megfőzzük. Mindkettőt leszűrjük, és kis vajjal és tejjel pürésítjük.

A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, és 2 evőkanál forró olajra dobjuk, megpirítjuk, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük.

A besamelhez a vajon világosra pirítjuk a lisztet, felöntjük a hideg tejjel, beletesszük a reszelt tormát, sózzuk, borsozzuk, és kevergetve sűrűre főzzük.

Kivajazunk egy tűzálló tálat vagy tortaformát, belekarikázzuk a főtt céklát. Leöntjük a tormás besamellel, majd befedjük a csirkemellkockákkal, majd a szalonnaszeletekkel. Rásimítjuk az almás krumplipürét, és 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.

Forrás: mindmegette.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *