Céklapuding

Hozzávalók: 60 dkg cékla, 4 dkg vaj, 1 közepes fej lilahagyma, 2 dl tejszín, só, őrölt bors, őrölt kömény, őrölt szerecsendió, fél citrom, 3 tojás. 

Elkészítés: A céklát mosd meg, főzd puhára, majd hántsd le a héját. Egy evőkanálnyi vajon piríts vékony szeletekre vágott lilahagymát, és add hozzá a szeletekre vágott céklát. Néhány percig párold őket együtt, azután öntsd fel a tejszínnel, és főzd további 10 percig. Rövid ideig hagyd hűlni, sóval, borssal, köménymaggal, szerecsendióval, citromlével ízesítsd, add hozzá a tojásokat, majd turmixold össze, és vajjal kikent csészékbe vagy tortaformába töltsd bele. Vízfürdőbe állítva (Magas szélű tepsibe tölts kétujjnyi meleg vizet, és az ebbe állított csészéket vagy pudingformákat zsírpapírral vagy vajazott papírral válaszd el.) Gőzöld őket 110 fokos sütőben egy órán át.

Selymes mártásokkal, pl. sajtmártás, hollandi mártás – előételként, grillezett húsokhoz körítésként kifejezetten ideális.

Forrás: FőzőShow.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *