Carbonara tészta paprikával, gombával és újhagymával

Szalonnás, tejszínes, borsos szószhoz remekül illik a hazai pritamin paprika, újhagyma és gomba.

Hozzávalók (2 személyre):
250 g penne
200 g szalonna
1-2 pritamin paprika
1 csokor újhagyma
200 g gomba
2 dl tejszín
2 tojás sárgája
sok frissen őrölt fekete bors
parmesan vagy pecorino

Első lépés vizet forralni a tésztának, majd némi só kíséretében kifőzni. Só csak a tésztafőző vízbe kell, a szósz a szalonnától lesz kellően sós.

A szószhoz meg kell pirítani a szalonnát, majd rádobni a felkarikázott újhagymát és a feldarabolt gombát és paprikát. Addig kell párolni, amíg a tészta megfő, akkor rászedem a tésztát és elzárom alatta a gázt.

A tojássárgákat elkeverem a tejszínnel és sok frissen őrölt borssal. Ráöntöm a tésztára a tejszínes-tojásos keveréket és jól átkeverem, hogy minden tésztát bevonjon a keverék.

A tányéron mehet még rá egy kevés bors és frissen reszelt sajt.

A recept és a kép Myreille munkája és a Moksha.hu-ról van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *