Brokkolis-karfiolos karaj

Lehet csupa brokkolival is csinálni, de nekem most nem volt elég brokkoli, ezért került bele karfiol is.

Kellett hozzá (kb 2 főre, körettel):

4 szelet sertéskaraj (csont nélkül)
kb fél fejnyi brokkoli és karfiol
1 közepes vöröshagyma
5 zsályalevél
1 csomag petrezselyem
1,5 ek kókuszsír
só, bors
3-4 tk paprikaprém (Erős Pista vagy Édes Anna, vagy ezekkel egyenértékű)
fél dl száraz fehérbor

A brokkolit és karfiolt apró, falatnyi rózsákra szedem-vágom, és roppanósra főzöm enyhén sós vízben.
A karajszeleteket kiklopfoltam, és csíkokra vágtam.
A kókuszzsíron megpirítottam a hagymát, és hozzáadtam a húst, fehéredésig sütöttem.
Ekkor hozzáadtam a karfiolt és brokkolit, az apróra vágott fűszereket, sót, borsot, paprikakrémet (én most csípőset használtam).
Magas hőfokon jól összeforgattam őket, és puhulásig sütöttem. A végén ráöntöttem a bort, még azzal is sütöttem kicsit, majd törtkrumplival tálaltam.
Nekem pont kellemesen csípős volt így, párom jó eséllyel meg sem érzi majd, hogy az volt 🙂
Nagyon tetszett, nagyon jó ötlet!

 

One Response to Brokkolis-karfiolos karaj

  1. kisvirag szerint:

    Ma ilyet főztem, csak brokkoli helyett kínai kel került bele
    csináltam már kelkáposztával is, jól variálható

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *