Besameles csicsóka

A csicsóka főzve is nagyon finom, de igazán sütve érvényesül az íze.

Hozzávalók 2 személyre:

25-30 dkg csicsóka
evőkanálnyi vaj
kiskanálnyi liszt
2-3 dl tej
kevés reszelt sajt
szercsendió, só, bors

A csicsókát kefével, hámozás nélkül megtisztítom, majd kivajazott tepsiben darabokra vágva majdnem készre sütöm. Amíg sül, besamelt készítek: egy kis vajon megfuttatom a lisztet, majd tejet adok hozzá, habverővel csomómentesre keverem, ízesítem sóval, szerecsendióval, (fehér)borssal, belekeverek egy kis reszelt sajtot (parmezánt vagy semlegesebb ízűt ízlés szerint), sűrűre forralom. Amikor a csicsóka már majdnem puha, ráborítom a besamelt és 10-15 percig együtt sütöm szép pirosra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot! *